Jadłospis

Jadłospis 14.10 - 18.10.2019 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 750,mąka żytnia typ 720/gluten/ kwas naturalny, woda, sól, drożdże, masło 83 % tł./laktoza/.
Pasta jajeczno- serowa.
Składniki: jajka, ser Gouda /laktoza/, jogurt naturalny /laktoza/, przyprawy.
Kawa zbożowa z mlekiem.
Składniki:kawa zbożowa /gluten/,mleko 3,2% /laktoza/, cukier trzcinowy.
Obiad:
Zupa ziemniaczana.
Składniki: kurczak tuszka bez skóry, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, włoszczyzna susz/seler/, kości wędzone, przyprawy.
Racuchy na kefirze z dżemem.
Składniki:mąka pszenna typ 500/gluten/, jajka, kefir 2 % tł/laktoza/, soda oczyszczona, olej rzepakowy, dżem 100% owoców.
Kompot.
Składniki: mieszanka owoców mrożonych, woda.
Podwieczorek:
Bułka kanapkowa z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 750 /gluten/, woda, drożdże, sól, masło 83 % tł./laktoza/.
Ogórek zielony.
Składniki: ogórek zielony.
Herbata ziołowa (koper włoski)
Składniki: suszony koper włoski.