Śniadanie:
chleb z masłem
ser żółty, pomidor
herbata
owoce
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem
kasza manna na mleku z masłem i cukrem
kompot
Podwieczorek:
chałka z masłem, sok
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami owsianymi
chleb z masłem
owoc
Obiad:
zupa gulaszowa
bułka
s
kompot
Podwieczorek:
ciasto cytrynowe – wypiek własny, woda
Śniadanie:
chleb mieszany wieloziarnisty
sałatka jesienna
herbata
owoce
Obiad:
krupnik, łazanki z kapustą białą
kompot
Podwieczorek:
koktajl bananowy
Śniadanie:
bułka maślana z masłem i miodem
kakao
owoce
Obiad:
rosół z makaronem
ziemniaki, klopsy mielone, marchewka z groszkiem oprószana
kompot
Podwieczorek:
gruszka, chrupki kukurydziane
woda
Śniadanie:
chleb razowy z masłem
pasta z twarogu z ogórkiem zielonym i koperkiem
bawarka
owoce
Obiad:
barszcz czerwony zabielany z makaronem, ziemniaki, filet rybny pieczony, kapusta kiszona oprószana
kompot
Podwieczorek:
mleko smakowe, herbatniki, melon
LISTA NAJWAŻNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. ORZECHY
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
11. DWUTLENEK SIARKI
12. ŁUBIN i produkty pochodne
14. MIĘCZAKI i produkty pochodne
ŚNIADANIE:
kaszka mleczna
owoce
OBIAD:
zupka
PODWIECZOREK:
deserek