Jadłospis

Jadłospis 17.02.2020 - 21.02.2020 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem.
Składniki:mąka pszenna typ 750,mąka żytnia typ 720/gluten/ kwas naturalny, woda, sól, drożdże, masło 82 % tł. /laktoza/.
Parówki z szynki na gorąco, ketchup.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej 95 % (może zawierać soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę), 73% koncentrat pomidorowy.
Herbata z cytryną.
Składniki: herbata L., cukier,cytryna.
Obiad:
Kapuśniak z białej kapusty.
Składniki:kurczak tuszka bez skóry, marchew, seler, pietruszka, włoszczyzna suszona/seler/, kapusta biała, koncentrat pomidorowy, kości wędzone.
Kasza manna na mleku z masłem i cynamonem.
Składniki:kasza manna/gluten/, mleko 2 %/laktoza/, masło 82 % tł. /laktoza/, cukier, cynamon.
Kompot.
Składniki: mieszanka owoców mrożonych, woda.
Podwieczorek:
banan